Про смаки не сперечаються? Ще й як! У новій рубриці наші співрозмовники жваво обговорюватимуть різні цікаві теми

Історики стверджують, що у давні часи на сучасних красунь мало хто звернув би увагу. Наприклад, у Давньому Єгипті захоплювалися жінками а-ля Клеопатра: із плоскими хлоп’ячими фігурами і гладкою засмаглою шкірою. У середньовіччі популярні були бліді красуні без брів і вій. А Ренесанс схилявся перед рум’яними рудоволосими пампушками. Дами XVІІІ століття знову нещадно обсипали шкіру білою пудрою і тягали на головах величезні перуки... Але й смаки наших сучасників також не надто однозначні.
А який ваш ідеал? — з таким запитанням ми звернулися до представників і прекрасної, і сильної половини людства.
 
Олексій, юрист, 35 років:
— Жінка-ідеал повинна випромінювати світло і тепло, притягувати до себе оточуючих. Недоліки моєї жінки (а вони є у кожного!) мають не впадати в око, а гармонійно переплітатися з її достоїнствами, підкреслюючи їх і додаючи неповторного  шарму. Ідеальна жінка може бути різною, але її образ повинен змушувати прокинутися від сплячки і спонукати до дії. З такою жінкою почуваєшся чоловіком, а не просто абстрактною формою життя.
Ольга, сценарист, 34 роки:
— По-перше, ідеальний чоловік мало розмовляє. На противагу базіці, який, як правило, пробуксовує в усьому. Проте, коли потрібно, мій ідеал віртуозно полемізує на будь-які теми. Адже саме розум — один з найбільш збуджувальних чинників... По-друге, ідеальний чоловік — той, який не готовий розчинитися в мені, тому що людина, здатна на розмивання власної особистості, завжди залежна і нецікава... По-третє, еталонна зовнішність для ідеального чоловіка зовсім не обов’язкова. Головне, щоб його погляд збуджував уяву, змушував втрачати голову.
Андрій, менеджер, 25 років:
— Для мене ідеальна жінка — це струнка шатенка з чудовою фігурою і волоссям нижче плечей. Зовні мій ідеал цілком втілений у голівудській акторці Сандрі Баллок. Але я вже не раз переконувався, що жінка з гарною зовнішністю не завжди має «прийнятний» характер. Не дуже хочеться одружитися з  Барбі, якщо насправді вона навіть до Баби Яги недотягує.
Юлія, журналіст, 30 років:
— Мені, звичайно, приємно кинути погляд на людину з королівською поставою і шляхетними рисами обличчя. Особливо справляють враження красиві пари (де і він, і вона не лише світяться почуттями, але і зовні підходять одне одному). Але особисто для мене зовнішня ефектність — лише симпатичний зоровий образ. А вирішальним завжди залишається те, ЩО і ЯК чоловік говорить. Фізичну відразу викликають лайка, мат. Навіть з уст писаного красеня. І навпаки: дотепний і ввічливий базіка притягує до себе вже хоча б як цікавий співрозмовник. А в розмові — вся суть як на долоні.
Ось так! Схоже, в постулаті про те, що чоловік любить очима, а жінка — вухами, є частка істини...