Умерти з посмішкою може лише той, хто не боїться — ані смерті, ані того світу!

Пророкований і обіцяний стільки разів останнім часом (останнім десятиліттям, століттям, тисячоріччям і особливо їх останнього року) кінець світу, що спричиняє жах і параліч усіх надій, мрій і планів кожного з нас і водночас дає якусь непевну надію на зміну тимчасового жаху на вічне блаженство в зв’язку з майбутнім обов’язковим воскресінням, нарешті перестав усіх нас турбувати і лякати і одразу пропав! А разом з ним — весь жах і всі надії.
І не тому, що там, нагорі, раптом скасували настання кінця світу, а із зовсім іншої причини: люди не хочуть після смерті воскресати! Ну не потрібно їм воскресіння!
Оскільки ця подія набула всеукраїнського масштабу, вирішили влаштувати загальний референдум, щоб з’ясувати — що є причиною такого несподіваного повороту? А головне, занапащається двохтисячорічна праця церкви!
І хоча референдум — не задоволення, до того ж дороге, він усе одно відбувся, і тому причину нарешті з’ясовано.
Щоправда, участь у референдумі узяло лише 66 відсотків від загальної кількості респондентів (от вона, свята істина, що кожен третій ледачий!), однак 99 відсотків їх висловилося проти воскресіння однозначно і пояснили, чому.
Отже, тому що ніхто не бажає після смерті так жити, а далі — ще гірше!

13 червня 2000 року.