За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, нині 30 відсотків діагнозів у світі ставиться неправильно. На думку президента Міжнародної академії нових медичних технологій Василя Чекурова, значно покращити цей показник спроможна діагностика шляхом вимірювання інфрачервоного випромінювання на долонях. Одержані дані вводяться до індивідуальної комп’ютерної карти й передаються Інтернетом у Головне відділення Міжнародного космічного центру «Альфа». А вже звідти надходять остаточні результати діагностики з рекомендаціями щодо лікування.
У такий спосіб, стверджують розробники, можна визначити й наявність чи відсутність в організмі онкологічного захворювання. Лікувати хворих пропонується, зокрема, через «виправлення збоїв» у їхній підсвідомості за допомогою кольоротерапії.
Головний експерт Міжнародної академії біоенерготехнологій Юрій Батулін оприлюднив результати впливу програми альтернативних технологій «Альфа» на здоров’я п’ятьох українських пацієнтів. На його думку, результати вражаючі.
За словами провідного наукового співробітника Інституту експериментальної онкології і радіобіології НАН України Володимира Мосієнко, в Україні 800 тисяч людей мають онкозахворювання, щороку додається 159 тисяч, а 80 тисяч помирають. Якщо запропоновані методики здатні допомогти комусь, може, й варто взяти їх на озброєння?