Бажаючі стати інспекторами майбутньої дорожньо-патрульної служби нині активно заповнюють анкети на офіційному сайті МВС та у столичному Будинку вчителя. Тільки за два дні зареєструвалося понад чотири тисячі охочих. За інформацією прес-служби ДАІ, після тримісячного навчання та іспитів відберуть дві тисячі інспекторів. Натомість, саму службу ДАІ ліквідують.
Як зазначила днями на прес-конференції заступник міністра МВС Катерина Згуладзе, відомство забезпечить майбутніх працівників професійною міжнародною підготовкою, новою уніформою, службовим автомобілем, кар’єрним зростанням, а головне — зарплатнею 6—8 тисяч гривень. «Зарплата патрульного поліцейського в Європі у півтора разу більша, аніж середня зарплата по країні. Саме через гроші тепер ажіотаж у нову службу, бо це хороший спосіб молодим людям підзаробити», — зазначила К. Згуладзе.
За словами члена експертної ради при МВС Олега Мартиненка, на силове відомство очікує велика робота. Оскільки необхідно терміново подбати про законодавчу базу реформ. Адже за три місяці, за які МВС підготує нові кадри для дорожньої поліції, треба узаконити їхню працю, розробивши відповідні законопроекти. «Всі, хто зараз подасть документи на конкурс, повинні знати: їх робота на вулицях міста буде нелегітимною. Вони не зможуть працювати, допоки не буде ухвалено відповідний закон про їхню діяльність», — зауважив експерт.
Детальніше про зміни, на які очікує Державтоінспекція, читайте у наступних номерах газети.