Цього року столична влада на День Перемоги вирішила провести невеликі святкування в окремих районах міста. Вранці — покладання квітів у Парку слави за участю перших осіб держави та заходи для ветеранів у Музеї історії Великої Вітчизняної війни. Там для героїв буде організовано концерти військових оркестрів та ансамблів. Ввечері — святковий салют. 

Як розповів учора під час прес-конференції голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, він особисто озвучив заплановану програму святкувань на зустрічах із керівниками районних ветеранських організацій та їхнім активом. Заперечень у сивочолих героїв не виникло.

— Ми зробили все, щоб наші ветерани відчули нашу увагу і турботу. Починаючи з 30 квітня, органами соціального захисту населення у плановому порядку проводяться виплати ветеранам. Суми, виділеної на це, достатньо, щоб відзначити кожного ветерана у Києві. Йдеться про майже 53 мільйони гривень, — сказав Володимир Бондаренко.

Та взагалі без масових акцій не минеться. За словами очільника КМДА, дві політичні сили та одна громадська організація все ж подали заявки на проведення маршів.