Комітет з питань правової політики розглянув проект закону «Про гарантії Президенту України, який припинив виконання своїх повноважень» і дійшов висновку, що прийняття окремого закону про гарантії колишнім Президентам недоцільне. Оскільки Конституція передбачає недоторканність лише для чинного глави держави, то, з огляду на це, правових підстав для надання додаткових гарантій недоторканності колишнім главам держави немає.

Податковий тиск посилиться

Комітет з питань фінансів і банківської діяльності розглянув проект закону про Державний бюджет України на 2005 рік. На думку членів комітету, проект Держбюджету побудовано переважно з фіскальної точки зору і містить значну кількість положень, спрямованих на подальше підвищення податкового тиску на суб’єктів господарювання.

Кошти за навчання віднесуть до валових витрат

Комітет з питань науки і освіти рекомендував Верховній Раді зняти з розгляду законопроект «Про оподаткування прибутку підприємств» з пропозиціями Президента України.

З огляду на те, що у Законі «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (у сфері вищої освіти)» вже врегульовано питання про віднесення суми коштів, перерахованих підприємством за оплату навчання у вищих та професійно-технічних навчальних закладах державної та комунальної форм власності, оплату за проживання в гуртожитку та виплати на стипендії до валових витрат.

Якість продуктів означає  їхню безпечність

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув законопроект «Про загальну безпеку продукції» і запропонував прийняти його за основу з подальшим доопрацюванням. Мета документа — приведення вітчизняного законодавства у відповідність з вимогами європейського права щодо забезпечення якості продукції в процесі її розповсюдження та розміщення на ринку. Документ врегулює також відносини між органами влади, виробниками, розповсюджувачами та споживачами.

Житло продаватимуть у кредит

Засідання робочої групи з доопрацювання проекту Житлового кодексу України і підготовки його до другого читання відбулося у Комітеті з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв’язку. Після прийняття документа у першому читанні до нього надійшло майже 400 зауважень і пропозицій. Саме над урахуванням цих пропозицій працюватиме робоча група. Водночас доопрацьовуватимуться статті про види житла, положення, пов’язані з використанням соціального житла, а також порядок надання та кредитування житла.

За повідомленням інформаційного управління Верховної Ради України.