Стільки часу і зусиль було витрачено під час відпустки, щоб повернутися відпочилими, бадьорими й засмаглими! Проте морські пляжі залишилися у спогадах та на фотографіях, а сонце вже не таке пекуче, щоб підтримувати засмагу. То як без допомоги солярію якомога довше зберегти оливковий відтінок шкіри?
Зауважимо відразу: стійкість засмаги залежить від індивідуальних властивостей шкіри. Але будь-яка шкіра після тривалого перебування на сонці стає набагато сухішою.   Отже, передовсім їй потрібне інтенсивне зволоження: упродовж місяця—двох щораз після душу обов’язково використовуйте зволожувальні креми і лосьйони.
Маленька хитрість: застосовуючи після водних процедур замість звичайного крему різні засоби, що ними на пляжі «закріплюють» засмагу, можна і бажану смаглявість зберегти, і шкіру наситити вологою.
Приємний відтінок обличчя підтримає ранкове умивання чайним настоєм, а також обтирання кубиками льоду зі... звареної кави. Для тіла корисні ванни з додаванням морської солі та рослинних олій.
Остерігайтеся відбілювальних процедур, а також косметики з відбілювальним ефектом: вони можуть порушити чудову рівномірність пігментації вашої шкіри.