Оладки
2 невеликі кабачки, 3 столові ложки манної крупи, 1 столова ложка пшеничного борошна, 2 яйця, рослинна олія, 1 столова ложка цукру, 1/2 склянки сметани, сіль.
Кабачки обчистити, видалити серцевину, пропустити через м’ясорубку або натерти на тертці. З’єднати з борошном, манною крупою, жовтками, сіллю, цукром, додати збиті білки і перемішати. Смажити на рослинній олії. Подавати зі сметаною.
З часником
3 кабачки, 2 столові ложки борошна, 3 зубочки часнику, рослинна олія, зелень петрушки і кропу, сіль.
Обчищені кабачки нарізати скибочками, посолити, обваляти в борошні, посмажити на олії, посипати подрібненим часником і дрібно нарізаною зеленню. Можна заправити сметаною або майонезом.
Ікра
4 кабачки, 1 цибулина, 2 помідори, рослинна олія, зелень кропу і петрушки, сіль.
Дрібно нарізану цибулю підсмажити на олії, додати дрібно нарізані очищені помідори, пропасерувати ще п’ять хвилин. Кабачки обчистити, видалити насіння, нарізати невеликими шматочками. Обсмажити в олії, потім з’єднати з цибулею і помідорами. Тушити, періодично помішуючи, до готовності, посолити. Охолодити, посипати дрібно нарізаною зеленню.