Про цю недугу не прийнято говорити вголос чи обговорювати в дружньому колі. Тому багато людей переносять неприємні симптоми геморою (свербіж, печіння в задньому проході, криваві тріщини) мовчки, соромлячись звернутися по допомогу до лікаря. Однак «з умовчування» хвороба не минає, а її наслідки можуть довести до хірургічного втручання.
За даними статистичних досліджень, проведених у ряді країн Європи, від геморою страждає кожен четвертий житель. Наша країна — не виняток. Найбільш уразливі категорії — вагітні жінки та ті, що народжували, водії-професіонали, дачники, любителі «дикого» відпочинку. Утім, від цієї хвороби ніхто не застрахований.
— Пік захворюваності зазвичай припадає на спекотний літній час. Важка фізична (чи, навпаки, малорухлива) праця, антисанітарні умови роботи і побуту, підвищена вологість, погане водопостачання, порушення правил особистої гігієни можуть викликати болісну анальну сверблячку, глибокі криваві тріщини, запалення гемороїдальних вузлів та інші проблеми делікатного місця, — каже головний проктолог Міністерства охорони здоров’я України, професор Михайло Захараш. — Своїм пацієнтам ми рекомендуємо натуральний препарат Реліф. Завдяки своєму унікальному складові (олія акулячої печінки, фенілефрин, масло какао, кукурудзяна олія, гліцерин, вітаміни A, D, Е) він одночасно усуває свербіж, печіння і спазми в ділянці заднього проходу, знижує інтенсивність запалення, зменшує кровоточивість, стимулює загоєння тріщин.
Ці ліки просто необхідні у далеких поїздках, коли устаткування і дизайн громадських туалетів не залишає шансів на цивілізоване й гігієнічне справляння природних потреб.