Кілька днів пішки йшли прочани до чудотворного місця у селі Зарваниці на Тернопільщині, де, за переказами, кількасот років тому являлася Матір Божа. Нині тут створено Духовний Маріїнський центр — одну з найбільших святинь християн. Минулими вихідними в Зарваниці відбулася Всеукраїнська проща, у якій взяли участь до двох тисяч віруючих не тільки з України, а й з Польщі, Словаччини, Чехії. Цьогорічний захід має назву Прощі прощення і любові й відбувається у рамках проведення Року Польщі в Україні. Очолили хід християн патріарх УГКЦ кардинал Любомир Гузар і примас Польщі кардинал Йосиф Глємб. Непорозуміння, що у минулому мали місце в історії обох народів, треба забути, щоб вони не передавалися молоді, щоб ми жили, як належить добрим сусідам, — такий лейтмотив прощі.
Під час прощі відправлено архієрейські літургії, молебні, освячено купіль Святої Анни, температура у якій будь-якої пори року не піднімається вище 6 і не опускається нижче 4 градусів. 
Прочани мали змогу придбати немаркований конверт, випущений спеціально до цієї події. На ньому зображено головні святині Маріїнського центру.