(Початок  в № 139 від 29 липня 2004 року).
Маленькі-великі неприємності
Почервоніла шкіра, болючі пухирі та сонячний удар — це ситуації більш-менш передбачувані (наприклад, коли заснув під пекучим сонцем — нікого не звинувачуй). Але це не єдині біди, що підстерігають курортників на пляжах.
Мій знайомий, котрий «дорвався» до «водяних гірок» в аквапарку, на одному з віражів добряче нам’яв собі поперек (невдала посадка) і... зламав палець на руці.
А зі мною минулого літа    трапилася така халепа. Двоє кумедних малюків трьох-чотирьох років гралися біля мого килимка на пляжі. Згодом вони заходилися будувати піщану вежу, але за півгодини чогось не поділили й посварилися. Раптом маля зіп’ялося на ноги і рухом «сіяча розумного й вічного» сипонула піском... прямо мені у вічі. Весь вечір я плакала й терла очі, щоб подолати відчуття «піску в очах». Наступного дня в аптеці мені порадили краплі. Не допомогло. Лише третього дня я перестала заспокоювати себе і звернулася до центральної міської лікарні. Лікар розгледіла застряглий у роговиці крихітний уламок мушлі, який і витягла за допомогою голки...
До речі, вона сказала, що таке трапляється мало не щодня. А маленька піщинка може зіпсувати не лише кілька днів відпочинку, а й зір. Не забувайте на пляжі про захисні окуляри. А якщо вже трапилася біда — мерщій до лікарні! До речі, про нашу медицину.
Небезплатна, проте якісна
«Ще ввечері син був веселий і здоровий, а ранком прокинувся з температурою, головним болем і нудотою, — розповідає батько п’ятирічного Іллі киянин Сергій. — У дитячій лікарні після обстеження поставили діагноз — ОРВІ та отруєння. (Того дня лише до обіду інфекційне відділення  дитячої лікарні прийняло шість малюків, що напередодні, як і ми, ласували динею, сезон якої ще не настав). Потім нам запропонували придбати необхідні ліки в аптеці лікарні. На квитанції стояла позначка «Благодійний внесок». Внесок довелося робити ще не раз, не було жодного безплатного аналізу. Харчуватися також запропонували самотужки... Проте приємно вразив професіоналізм лікарів і медсестер, їх відданість справі та добре ставлення до маленьких пацієнтів.»
Тож, курортники, пильнуйте! Вас попереджено — отже, ви озброєні.
Крим.