Сьогодні Тернопільщина відзначає 60-ту річницю визволення області від фашистських загарбників. Бої тут були жорстокими. Недаремно відомий поет і військовий журналіст Костянтин Симонов назвав Тернопіль малим Сталінградом.
Нині в області мешкає близько двох десятків її визволителів. Усіх їх, а також фронтовиків запрошено на урочистості. Очікують на гостей зі Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Хмельницької, Житомирської, Рівненської, Вінницької, Волинської, Закарпатської областей та Києва. Фронтовиків вітатиме голова облдержадміністрації Михайло Цимбалюк і голова обласної ради Анатолій Жукінський. Їм вручать спеціально виготовлені до цієї дати медалі, премії. Відбудеться урочистий марш-парад ветеранів, мітинг-реквієм на Пагорбі Слави. А на Театральному майдані визволителям продемонструють театралізоване дійство за участю військ Тернопільського гарнізону, колективів народної творчості.
Один з найурочистіших моментів — вручення ключів від новеньких «Таврій» інвалідам війни. Всього на власних авто звідси поїде дев’ятеро осіб. У театрі ім. Т. Г. Шевченка відбудеться урочисте зібрання з нагоди 60-річчя визволення області і святковий концерт. Завершаться торжества на Співочому полі концертом народного артиста України Івана Поповича.
Тернопільська область.