Марка мотоцикла — «Дніпро» виробництва Київського мотоциклетного заводу. Машина удосконалена, пристосована до далеких подорожей, оснащена сучасними засобами безпеки.
На тернополянина Романа Мартинюка і його залізного «коня» невдовзі чекає кругосвітня подорож. Ідея акції «Серце з Україною» виникла рік тому. Чимало часу затратив спортсмен для пошуку спонсорів, відкриття віз, адже на його шляху буде 21 країна світу. Через Західну Європу шлях мандрівника проляже до Марокко. Звідти літаком — до Північної Америки. З Аляски літаком — до Росії. Далі — найскладніша частина маршруту: Китай, Афганістан, країни Середньої Азії. Мета подорожі не тільки пізнавально-випробувальна, а й дипломатична. Роман вважає, що завдяки його мандрам більше людей дізнаються про Україну. Він сподівається на допомогу співвітчизників, котрі тепер живуть за кордоном. Супроводжуватиме його під час подорожі знімальна група «Нового каналу», а сам він збирається написати книгу про це.
Триватиме подорож 80 днів. Повернутися Роман планує до 31 жовтня, щоб взяти участь у президентських виборах. А «Дніпро» передасть у заводський музей виробника.
Тернопільська область.