Родина Ірини та Якова Швеців мешкає у власному просторому будинку в селі Рижанівці, що у Звенигородському районі. Подружжя поважають односельці за порядність, доброту і милосердя. Маючи своїх троє дітей, Ірина Анатоліївна та Яків Григорович прийняли у сім’ю трьох сиріт!
Познайомилися Іра та Яша вісімнадцять років тому, коли разом навчалися в індустріально-педагогічному технікумі. Після закінчення навчання одружилися й вирішили оселитися в селі на Черкащині, звідки родом батько Якова Григоровича. Тут побудувалися, тут народилися їхній син Максим і доньки Марійка та Настуся. Коли свої діти підросли, Щвеці, порадившись з ними, взяли з сиротинця дворічних Колю та Михайлика. Крихітній Надійці, котру покинула в пологовому будинку мати-зозуля, було лише сім місяців. Тепер хлопчикам вже по три роки, а однолітня рожевощока Надя — улюблениця всієї сім’ї — зовсім не схожа на ту кволу, заплакану дівчинку, яку принесла з лікарні мама Іра.
Старші діти залюбки допомагають і опікуються меншими. Марійка й Настуся дають для всіх домашніх концерти — вони гарно співають і грають на скрипках. Тато возить доньок у музичну школу аж за 30 кілометрів від Рижанівки, до райцентру. А у свята чи на канікули «запрягає» свого мікроавтобуса і везе велике та  дружне сімейство на прогулянку чи екскурсію.
Працьовите подружжя має вісім гектарів землі, коня, корову, птицю. Достаток у домі творить власними руками і дітей привчає до посильної праці. А ще — виховує за законами християнської моралі: у любові, взаємоповазі, доброзичливості.
Черкаська область.