У селі Скорики Підволочиського району на Тернопільщині відчинив двері перший в області типовий будинок дільничного інспектора. Його господарем став старший інспектор райвідділу міліції Володимир Гримайло. Скорики — центр дільниці, яка обслуговуватиме кілька сіл.

Будинок складається з двох корпусів — службового і житлового. Крім стаціонарного, інспектор має мобільний телефон, радіостанцію, автомобіль.

Відсвяткував новосілля і майор міліції Анатолій Брухаль із селища Золотий Потік, що у Бучацькому районі.

За словами начальника УМВС у Тернопільській області Василя Момота, до кінця року у кожному районі буде щонайменше по два таких будинки. Програма «Будинок для дільничного» здійснюється за активної підтримки обласної державної адміністрації. У селах нині немало порожніх будівель, облаштувати їх міліції допомагають керівники районів, місцевих господарств.

Дільничні міліціонери, до того ж, у першому півріччі отримали 70 автомобілів. Нині дільничний обслуговує у середньому шість тисяч мешканців. Завдяки активній кадровій роботі наступного року на кожного дільничного припадатиме не більш як 2,5 тисячі осіб.

Тернопільська область.