До райлікарні «швидка» привезла непритомного від алкоголю хлопця, якого підібрали на вулиці. Через деякий час з допомогою ліків він прийшов до тями, та на нього напала гикавка.
Щоб вивести хворого з неприємного стану, лікар звелів йому закласти руки за спину, трохи нахилитися вперед і швидкими ковтками пити воду. Та перевірений метод бажаного результату не дав. Клята гикавка ставала ще дошкульнішою і лікар вирішив застосувати медикаменти.
Зателефонував у відділення й попросив терміново принести потрібні ліки. Не минуло й кількох хвилин, як до приймальні зайшла медсестра зі шприцами у руках. Це була струнка чарівна дівчина в білосніжному халаті. І тут сталося диво: гикавка у хлопця раптово припинилася. Опустивши голову й прикривши обличчя долонями, ніби від сонця, він кинувся до дверей, вискочив з лікарні і зник.
Лікар перевів погляд на медсестру і не впізнав її. Вона стояла, ніби вкопана, зблідла, з широко відкритими очима.
— Вам погано?
— Ні-ні, — заперечливо закрутила головою дівчина, —вже минуло. Це, лікарю, був він... автор оголошення, скромний, непитущий юнак, так він про себе писав. Я, наївна, повірила і відгукнулася. Ми тільки позавчора познайомилися і домовилися про наступну зустріч сьогодні увечері...
Іван БЕЗРУЧКО.
Кельменці 
Чернівецької області.