* * *
— А мені здається, джентльмени, що багато проблем у взаєминах України з Росією виникло через те, що свого часу Микита Сергійович подарував Україні Крим.
— Ну, не знаю, сер. Звичайно, це дорогий подарунок, але думаю, що ми з ними все-таки розрахувалися.
— Яким чином?
— Згадайте: ще раніше Україна подарувала Росії самого Микиту Сергійовича...
* * *
— А от цікаво, джентльмени, якщо зараз на одеському пляжі громадянин з вільної Росії познайомиться, скажімо, з громадянкою незалежної України, чи не призведе це до міжнародного скандалу?
— До скандалу призведе, сер. Але тільки в тому разі, якщо нагряне чоловік із суверенного Дагестану...
* * *
— Ви звернули увагу, джентльмени: останнім часом на наших дорогах з’явилося багато старих автомобілів іноземного виробництва...
— Нічого дивного, сер. Просто в битві автомобільних велетнів нам нарешті довірили підбирати поранених!..
* * *
— А от у мене таке питання, джентльмени. Коли відомо, що знаменитий американський кіноактор Сильвестр Сталлоне родом з Одеси, чи може він у зв’язку з цим претендувати на звання народного артиста України?
— Скажу вам більше, сер. У своїх знаменитих бойовиках він так успішно воював проти росіян, що, на думку деяких українців, цілком може претендувати навіть на звання національного героя!..
* * *
— Читали, джентльмени? Недавно у США викрили родину наших шпигунів, глава якої обіймав у ЦРУ дуже високу посаду... Боюся, це ускладнить наші відносини з Америкою.
— А по-моєму, навпаки, сер. Цей випадок якраз свідчить про зросле довір’я наших країн одна до одної.
— Чому?
— Ну як же? Якби американці нам не довіряли, хіба вони могли б довірити нашому шпигунові таку високу посаду в ЦРУ?
* * *
— Дивовижна новина, джентльмени! Проведене соціологічне опитування показало, що перше місце у світі зі споживання алкоголю на душу населення посідаємо, виявляється, не ми, а французи!
— Нічого тут дивовижного, сер. Мабуть, половина опитуваних з нашого боку під кінець опиту відповісти була вже просто не в змозі!
Публікацію підготував Георгій Воротнюк.