Небезпечні збудники хвороб чатують туристів не тільки в екзотичних країнах, а й у таких улюблених, розташованих по сусідству місцях відпочинку, як Туреччина і Єгипет, повідомляє NEWSru. Однак, відпочивальники часто-густо йдуть на невиправданий ризик. Коли майже 80 відсотків людей, котрі прямують до Кенії, роблять щеплення, то в разі поїздки до Туреччини таких лише 10—20 відсотків, — таку інформацію оприлюднили фахівці з тропічних хвороб на конференції європейських страхових компаній.
Дослідження засвідчують, що близько 90 відсотків молодих турків є носіями вірусу гепатиту A, а від двох до восьми відсотків населення Туреччини інфіковано вірусом гепатиту B. Схожа ситуація і у Північній Африці, особливо в Єгипті. Практично кожен мешканець країни вже мав контакт зі збудником гепатиту A, а більш як вісім відсотків — зі збудником гепатиту B, застерігають експерти.
Навіть ті, хто купує «горящі» путівки, можуть убезпечити себе від гепатиту A за один день до від’їзду, в останню хвилину також можна придбати таблетки для профілактики малярії. Але все-таки варто пам’ятати, що щеплення від сказу, наприклад, починає діяти не раніше, ніж через тиждень.