У медичних закладах України закінчилися випускні іспити, днями близько 8 тисяч молодих фахівців отримають дипломи.
Медичні кадри готували у 135 вищих медичних та фармацевтичних навчальних закладах та закладах післядипломної освіти І—ІV рівнів акредитації всіх форм власності.
Рівень підготовки лікарів, повідомляє прес-служба МОЗ, не тільки відповідає потребам держави, а й дає можливість утримувати в Україні середньоєвропейський рівень забезпечення лікарями — 27,2 на 10 тис. населення.
Коментуючи питання підготовки медичних кадрів Міністр охорони здоров’я Андрій Підаєв зазначив: «Нині МОЗ запровадило нові стандарти освіти лікарів і провізорів. Ми кардинально змінили державну атестацію випускників, запровадивши незалежні від вузів ліцензійні інтегровані іспити «Крок». Другою складовою атестації є практично орієнтований іспит з основних клінічних дисциплін, під час якого перевіряються саме практичні вміння майбутніх медиків та їх здатність надавати медичну допомогу у разі критичного стану. І сьогодні кількість студентів, які не склали іспити — це свідчення неупередженого контролю з боку системи медичної освіти за рівнем оцінки якості підготовки медичних кадрів».