Днями в Києві відкрито новий пивоварний завод «Славутич». В урочистій церемонії взяли участь міський голова Олександр Омельченко, міністр аграрної політики Віктор Слаута, генеральний директор ВАТ «Славутич» Петро Перетятько, народні депутати України, представники дипломатичного корпусу, вітчизняних та іноземних ділових структур. Будівництво нового заводу стало ще одним наочним прикладом реалізації у країні великомасштабних інвестиційних проектів.
За останні двадцять років це — перший випадок у вітчизняній пивоварній галузі, коли кошти спрямовують не на реконструкцію діючих пивзаводів, а на будівництво цілком нового підприємства. Проектна потужність першої черги заводу становитиме 120 млн. літрів пива на рік. Загальна сума інвестицій, спрямованих на будівництво, — 50 млн. євро.
Відкриття нового пивоварного заводу — це створення додаткових робочих місць, яких на заводі налічуватиметься близько 400. Це ще й значні відрахування до державного та місцевих бюджетів у вигляді податків та зборів. Передбачається, що пивзавод увійде до десятки підприємств найбільших платників податків міста.
На підприємстві застосовують надсучасні європейські технології приготування пива. Тут розливатимуть пиво таких брендів, як «Славутич», «Арсенал» та «Львівське», а також новий сорт «Арсенал київське-фірмове», що розширить асортимент торгової марки «Арсенал» і водночас допоможе освоїти середньоцінову нішу на ринку, яка є найбільшою за обсягами продажів. Збуватимуть продукцію по всій території України через мережу дистриб’юторів.
Київський пивоварний завод входить до складу групи підприємств Балтік Беверіджиз Холдинг (ББХ), який розпочав свою діяльність в Україні 1996 року. Холдинг володіє контрольними пакетами акцій «Львівської пивоварні», Славутського солодового заводу та «Пиво-безалкогольного комбінату «Славутич». Загальна сума інвестицій, спрямованих в українську економіку, перевищує 180 млн. дол. США. Підприємства групи ББХ загалом забезпечують робочі місця майже 1600 працівникам. Загальні відрахування податків до державного та місцевих бюджетів у 2003 році становили 183 млн. грн.
Із введенням додаткових потужностей київського заводу компанія планує цього року збільшити свою частку на ринку продажів пива до 23 відсотків. Новий пивоварний завод «Славутич» — наочний приклад плідного міжнародного партнерства та ефективного залучення іноземних інвестицій для розвитку вітчизняного пивоваріння.