Робоча група Верховної Ради з внесення змін до Конституції вирішила рекомендувати парламентові попередньо схвалити законопроект 4180. Про це «ГУ» повідомив координатор парламентської більшості Степан Гавриш.
В узгодженому документі, за його словами, вилучено норму про вибори Президента парламентом та передбачено основні положення «проваленого» проекту 4105. Внесено також юридичні правки, на необхідності яких наголошував Конституційний Суд.
Однак прихильники проекту 3207-1, зокрема Юрій Ключковський, почали стверджувати, що законопроекти 4180 і 4105 — ідентичні й їх не можна розглядати протягом цієї сесії. Та й зміни до Основного Закону, на переконання правої опозиції, зарано прив’язувати до найближчих президентських виборів. Щоправда, зазначив Степан Гавриш, законопроект 3207-1 — теж не на часі, бо реформування місцевого самоврядування потребує серйозної і тривалої роботи. Але навіть з огляду на це, додав народний депутат, представники більшості готові до «широких компромісів», щоб знайти 300 голосів для проведення політреформи.