Картопля для багатьох — щоденна їжа. Як урізноманітнити меню? Ось два прості рецепти.
Запіканка
Продукти: 1 кг картоплі, склянка молока, 2 яйця, 3 цибулини, 3 столові ложки вершкового масла, столова ложка сметани, дрібка солі.
До протертої вареної картоплі додати молоко, сирі яйця, розтоплене вершкове масло і все добре перемішати. Половину отриманої маси рівненько викласти на сковороду, змащену олією. Наверх покласти підсмажену цибулю і шматочки ковбаси, варене м’ясо, рибу чи гриби. Начинку прикрити масою, яка залишилася. Змастити сметаною чи маслом і поставити в гарячу духовку. Запікати 20—25 хвилин до рум’яної скоринки.
У сирній шубці
Продукти: 10 середніх картоплин, 100 г плавленого сиру, 3 столові ложки майонезу, 1 столова ложка олії, сіль за смаком.
Очищену картоплю залити підсоленою кип’яченою водою. Варити на невеликому вогні із закритою кришкою хвилин 10—15. Відвар злити, а картоплю викласти у сковорідку, попередньо змащену олією.
Плавлений сир подрібнити і розмішати з майонезом, потім полити підготовлену картоплю. Запікати в духовці 10—15 хвилин.