Його вело одне з товариств у місті Костополі, яке без відповідної ліцензії заготовляло та реалізовувало брухт чорних металів. А щоб прикрити свою незаконну діяльність, його керівники зареєстрували в Рівному приватне підприємство на підставну особу. Підписували від її імені бухгалтерські документи, звітували перед податковою про відсутність фінансово-господарської діяльності та прибутків, у такий спосіб ухилившись від сплати податку на додану вартість за липень—грудень минулого року в сумі 530,5 тисячі гривень. Крім того, отримавши в банку корпоративну картку, оформлену на підставну особу, керівники товариства незаконно конвертували в готівку 58 тисяч гривень.
За ухилення від сплати податків, фіктивне підприємництво та порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом проти директора Костопільського товариства порушено кримінальну справу. Ревізори податкової міліції донарахували товариству податків на 1,4 мільйона гривень та 885 тисяч гривень штрафних санкцій. А установчі документи рівненського приватного підприємства, через які провадили оборудки, суд визнав недійсними.
Олександра ЮРКОВА.
Рівне.
Засуджено серійного вбивцю
До довічного ув’язнення засуджено судовою колегією Кіровоградського апеляційного суду мешканця села Несваткове, що в Олександрівському районі, 32-річного Олега Дубовика. У серпні 2003 року в Олександрівці на території школи Дубовик скоїв напад на молоду жінку, накинув на неї зашморг і почав душити. Вважаючи жертву мертвою, скинув тіло у каналізаційний колодязь. Потерпілій удалося вижити, і вона повідомила слідчим, що впізнала в нападнику колишнього односельця.
Затримали зловмисника на Закарпатті під час спроби нелегального перетину україно-румунського кордону. Слідство довело причетність затриманого до вбивства на території цієї самої школи у жовтні 2000 року 19-річної дівчини. Суд визнав його винним у скоєнні навмисного вбивства, зґвалтуванні і спробі незаконного перетину кордону. В прес-службі прокуратури області зазначили: вирок Апеляційного суду ще не набув чинності і може бути оскаржений.
А тим часом, за повідомленням «Оглядача», у підвальному приміщенні однієї з новобудов Виноградова Закарпатської області знайшли закривавлену мертву 24-річну жінку. Поруч плакав новонароджений хлопчик. За попередніми даними, причиною смерті жінки стала втрата крові під час пологів. Обставини цієї драми розслідують. Життя дитини вдалося врятувати, і нині нею опікуються лікарі Виноградівської районної лікарні,  повідомляє наш власний кореспондент Олег БОНДАР.
Секс-індустрія зазнала втрат
Відділ боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Чернігівській області порушив кримінальну справу щодо 26-річного чернігівця та його 35-річної спільниці. Їх заарештовано за вивезення дівчат із Придесення у закордонні борделі під виглядом працевлаштування, повідомляє наш власний кореспондент із Чернігова Сергій ПАВЛЕНКО.