Напевно, багато старих відчувають у громадському транспорті одне й те саме: а чи не володіють вони здібностями екстрасенса? Бо ж коли вони заходять до салону, всі, хто там сидить, миттю заплющують очі й починають куняти... Невже не помічати людей похилого віку — норма поведінки нинішньої молоді?
Вихований чоловік комфортно почуватиметься в громадському транспорті, тільки якщо поруч не стоятиме жінка. Звичайно, вимагати поступатися місцем усім довкола — неправильно. Як поводитися стомленому після роботи, підказує совість. Стосовно молодих дівчат такий жест — добровільна ввічливість, але поступитися місцем жінці похилого віку — просто святий обов’язок!
Не зайве буде нагадати, що юнаки і дівчата не повинні сідати, якщо поруч стоять немолоді люди чи інваліди, чи жінки з дітьми.
Онука, що супроводжує бабусю, для якої не знайшлося вільного місця, може чемно попросити поступитись ним когось із молодих.
Поступившися місцем, постарайтеся відійти від сидячого і не бентежити його поглядом. Ті ж, кому дали можливість сісти, мають негайно подякувати, але не нав’язуватися з балачками.