Трудові загони набувають дедалі більшої популярності серед молоді. Це засвідчила Всеукраїнська виставка «Молодь, освіта, зайнятість», яка відбулася в Національному авіаційному університеті. Організатори заходу, серед яких — Київський молодіжний центр праці, зробили акцент на забезпеченні тимчасовими та сезонними місцями роботи, а також у літніх таборах праці та відпочинку.
Під час відкриття виставки Міністр України у справах сім’ї та молоді Валентина Довженко відзначила ефективність трудових загонів, яких торік функціонувало 18 тисяч із залученням майже 500 тисяч старшокласників і студентів. 
Нині трудові загони не тільки будуть задіяні на ланах або підприємствах, а й зможуть доторкнутися до історії, відтворюючи архітектурні та історичні пам’ятки. Ініціатором цієї ідеї торік виступив Львівський обласний молодіжний центр праці, трудзагони якого впорядковують території п’яти замків так званої Золотої підкови.
На виставці стартувала Всеукраїнська молодіжна акція «Пам’ятаймо минуле заради майбутнього», присвячена 60-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Отже, студенти візьмуть патронат над ветеранами.