Минулої суботи, коли відзначався День Європи, центральну вулицю столиці — Хрещатик — було не впізнати: її умовно поділили на країни—члени європейської спільноти. У «державах-палатках» кожен міг знайти корисну інформацію, послухати музику, подивитися дійство, яке мало на меті наблизити українців до розуміння культур близьких і далеких сусідів.
Дещо окремо від євро-містечка розмістилися представники Партії зелених, які свій квадрат умовно назвали Європейським союзом. Його девіз: «Пиво тільки членам Євросоюзу» полягав у тому, що кожен міг безплатно поласувати українським пивом та віртуально змінити своє громадянство на європейське. Люди, хоч і не дуже жваво, але потроху «зраджували» свою батьківщину за кухоль хмільного напою. Цією акцією Партія зелених виступала не проти самого союзу, а проти того, як його представники ставляться до нас та нашого прагнення приєднатися.
А в кінці вулиці Українська національна молодіжна організація влаштувала коктейль і дискотеку, КВК та різні конкурси, головний з яких: «Я знаю про Європу все». У його фіналі двоє дівчат виграли путівки до Барселони на Всесвітній фестиваль молоді, що відбудеться влітку. З’ясувалося, що про Європу українці таки знають більше, ніж вона про нас.