У центрі Києва п’ятдесятиметровий підйомний кран вагою в сто тонн обрушився на ігрову площадку дитячого садка № 331. Жертвою трагедії став машиніст крана. НП сталася о 16.45, за півгодини до того, як на вулицю мали вийти дев’ятнадцять вихованців старшої групи. Усього на той момент у будинку перебувало більше сотні дітей.
У результаті падіння постраждало кілька автомобілів, припаркованих біля дитсадка. За свідченнями очевидців, за кілька хвилин до падіння з однієї машини вийшла вагітна жінка з двома дітьми. Ще кільком людям, що були на місці падіння і вчасно помітили його початок, вдалося відбігти на безпечну відстань.
Частина конструкції по дотичній зачепила фасад будинку. Від удару в одній із груп на стелі і стінах утворилися тріщини. Про те, що сталося б, якби траєкторія падіння була трохи інша, навіть думати страшно.
Кран обрушився зі схилу, що нависав над дитсадком, на якому компанія «Познякижитлобуд» зводить житловий будинок. За попередньою версією, падіння відбулося в результаті грубого порушення правил техніки безпеки під час проведення будівельних робіт. Підтвердити або спростувати цю версію поки що неможливо, оскільки ні керівництво будівництва, ні комісія, що розслідує інцидент, зустрітися з представниками преси і якось прокоментувати те, що сталося, не побажали. На тому схилі, в кількох десятках метрів від того крана, що впав, працює ще один, розташований у небезпечній, як з’ясувалося, близькості від дитячої установи.