Події розгортаються у під’їзді одного з київських будинків. Несподівано найтупіша істота, яка коли-небудь мешкала в цьому домі, а саме Іван Васильович Тупак, отримує підвищення по роботі, та ще й яке! Він стає віце-президентом своєї фірми. Подейкують, що Тупак врятував життя президентові компанії ударом лівої ноги по його спині, коли той удавився кісточкою від вишні на новорічному бенкеті. Вийшовши з лікарні з переломом ребра, президент не забув свого рятівника і віддячив йому як зміг.
Але головний персонаж не Іван Васильович, хоча до нього ми ще повернемось, а Федір Михайлович Бамбула. Він був афро-українцем, хоча не був негром. Його батько, царство йому небесне, був американським шпигуном, хоча приїхав до СРСР як делегат, щоб украсти секретну модель унітаза. І таки вкрав, але виїхати не зміг. Перед тим, як з ганьбою був висланий у Сибір, він устиг познайомитися з делегаткою з України Тетяною, в результаті чого і народився Федір. Після розпаду СРСР Федір зміг повернути своє прізвище, а от ім’я та по батькові зникло разом з комунізмом. Також подейкують, що його далекі родичі працюють для туристів муміями в Єгипті, але знати його не хочуть.
Бамбула сидить на кушетці і дивиться футбол. Раптом стук у двері.
— Хто там? — спитав Федір.
— Це я, Степан, сусід з нижнього поверху.
— Чого тобі?
— Івана Васильовича підвищили, він виставляє.
Бамбула відчиняє двері і схвильовано починає говорити:
— Васильович? Нема мені діла до твого Васильовича! Жінки вже третій день немає вдома, банда грузинів поставила сина на лічильник, а збірна України програє збірній Гондурасу! А ти кажеш Васильович. Та я тебе зараз!..
Бамбула розбігається, але лише б’ється лобом об стіну і падає на сусідського кота, вибивши два зуби.
— Штепане, Штепане, я ще не жакінчив, — сказав він і заснув.
Минуло два місяці.
Іван Васильович за цей час довів фірму до банкрутства, і президент, розуміючи, що він банкрут, запхав кісточку з вишні йому в горлянку, а потім звільнив.
Син Федора Бамбули переїхав до Грузії відпрацьовувати гроші (як саме — не сказав), жінка Бамбули переїхала до Степана, а сам він отримав листа з Єгипту від далеких родичів, які забрали його працювати мумією фараона. Тепер він живе в піраміді.
Євген Ігнатенко,школяр.