Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до статті 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно обставин, що виключають провадження у справі про адміністративне правопорушення.
Законопроектом (реєстр. №3628) пропонується внести зміни до статті 247 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), якими уточнюється вміщений у цьому пункті опис обставин, що виключають провадження у справі про адміністративне правопорушення.
Як зазначалося під час обговорення, пунктом 1 статті 247 КУпАП передбачено, що провадження у  справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за «відсутністю події і складу адміністративного правопорушення». Таке формулювання формально унеможливлює закриття справи за відсутністю або тільки складу правопорушення, або тільки події, адже треба водночас встановити і відсутність події правопорушення, і відсутність складу правопорушення.
Члени комітету погодилися з необхідністю вдосконалення зазначеної норми, оскільки відсутність події адміністративного правопорушення та відсутність складу адміністративного правопорушення є різними обставинами, що виключають провадження в справі про адміністративне правопорушення.
Народні депутати підтримали законопроект, ухвалення якого сприятиме вдосконаленню системи правосуддя та підвищенню рівня правової культури громадян.