Різке потепління після снігових заметілей та рясні дощі призвели до стрімкого затоплення міст і населених пунктів півострова. 
Починаючи з четверга рівень води у річках Джарджава, Булганська, Приморська піднявся настільки, що вони вийшли з берегів і затопили міські об’єкти Керчі. Деякі з них уже на метр залиті талими водами, висота яких невпинно піднімається. Найбільше підтоплено райони Аршинцеве, тарного заводу, насосної станції, стадіону.
Усі подрозділи МНС, дислоковані в районі ліквідації лиха, переведено на посилений варіант несення служби. Для людей, евакуйованих з місць підтоплення, адміністрація міста підготувала місця в гуртожитку «Моряк» і пансіонаті «Київ», їх харчування забезпечать польові кухні. На ранок 27 лютого залишаються затопленими центральний ринок і кілька районів міста, де вода піднялася до рівня в один метр.
У селищі Аджимушкай два військові БТРи і два всюдиходи МНС забезпечують підвезення продуктів у підтоплені райони, розчищають шляхи, витягують застряглі в баюрах автомобілі.
Ще складніша ситуація в Ленінському районі. Тут нині підтоплено чотири села: Приозерне, Калинівка, Останіне, Уварове. В четвер Луговське і Ленінське водосховища переповнилися настільки, що вода вихлюпнулася через дамбу, затопила дорогу у кількох місцях і залила довколишні населені пункти. Найнебезпечніша ситуація поряд із селом Лугове, де понад 200 метрів траси Сімферополь—Керч перетворилися на суцільний водяний потік. Розмито і шляхи місцевого значення до сіл Останіне, Уварове і Дорошенкове. У селищі Кірове, крім житлових будинків, затоплено електропідстанцію.