У Судаку створено Координаційну раду порозуміння. Таке рішення прийнято на розширеному засіданні сесії міськради. Раду створено для розгляду насамперед міжнаціональних і земельних питань, які останнім часом загострилися в регіоні.
Як сказав у своєму виступі Голова ВР Криму Борис Дейч, у Судаку відбувається ескалація конфлікту, і заплющувати на це очі «ми не маємо права». За словами Б. Дейча, причинами, з одного боку, стали справедливі вимоги депортованих з поліпшення облаштованості, з другого — провокації окремих політиків, що відверто спекулюють на бідах народу, його національній самосвідомості. Як результат — силові дії в ряді населених пунктів призвели до того, що в суспільстві з’явилася тривога і стурбованість. При цьому, як підкреслив глава парламенту автономії, нездатність судової, правоохоронної системи зупинити цей процес, ввести його в законні рамки, не тільки загострила емоції, а й викликала у певної частини населення недовіру до дій влади.
На думку Бориса Дейча, головним для розв’язання проблеми має стати усвідомлення того, що немає іншого шляху, як навчитися розуміти і поважати одне одного.
Галина ГРОМИК, прес-секретар Голови ВР АРК.