Правоохоронців Івано-Франківщини насторожила одна бізнес-операція з тушкованою яловичиною. Цей продукт, судячи з етикетки, виготовили п’ять років тому на Одещині, сертифікували, начебто, на Дніпропетровщині, а збувала її полтавська фірма за тридев’ять земель коломийській. До того ж полтавські мени від бізнесу вочевидь робили це собі на збиток —продавали коломийцям по 3,5 гривні за банку яловичини і зобов’язувалися викупити назад уже майже по 10 гривень.
У такий спосіб коломийці придбали майже 80 тисяч банок тушкованої яловичини, яку заходилися... розконсервовувати і знову законсервовувати. З’ясовується: у грудні минулого року збігав термін зберігання товару. Правоохоронці докопалися, що «прибутковий бізнес» фірмачів полягав в «омолодженні» застарілого м’яса. Не подумаймо лишень, що ноу-хау коломийських м’ясоковбасників крилося в сенсаційних технологіях неоконсервування. Як повідомляє «Pіar.іf.ua», воно полягало в банальній зміні дати виготовлення тушонки на новій банці. Тобто м’ясо старе, а цифра нова.
За півроку коломийські м’ясоковбасники втигли «освіжити» п’ять тонн яловичини.