Щороку збільшується ризик захворюваності і смертності від раку в Миколаївській області. 
Ще недавно за точним діагнозом миколаївцям доводилося їхати в Херсон, Одесу і Київ. Місцевий онкологічний диспансер потрібного обладнання не мав. Голова облдержадміністрації Олексій Гаркуша передав диспансеру мамограф — апарат для діагностики і обстеження молочної залози. Крім того, лікарня одержала й інше обладнання: колоноскоп, ректоскоп, гастроскоп, пульсоксиметр, наркозно-дихальний апарат.
Головний лікар онкодиспансеру Петро Безносенко відзначив, що реалізація обласної програми «Онкологія» дала змогу одержати таку медичну техніку, якої не було в лікарні з дня заснування. 
Олена ІВАШКО.
Миколаїв.
* * *
Реконструйоване приміщення відділення центральної дитячої лікарні — такий подарунок отримали діти Рогатинського району у новому році. Будівельники готували його 230 днів. Кошти на споруду виділили обласна і місцева влада та спонсори. Ще медики одержали автомобіль швидкої допомоги і п’ять тисяч гривень на медичне обладнання.
Дарина НАЗАРЧУК.
Івано-Франківська область.
* * *
У Заводському районі Запоріжжя відкрилася амбулаторія сімейного лікаря. Її місцевий медуніверситет вибрав як базу для підготовки майбутніх сімейних лікарів. Фахівці кафедри післядипломної підготовки з терапії і сімейної медицини проводитимуть тут консультації, надаватимуть профілактичну допомогу.
Олександр АБЛІЦОВ. 
Запоріжжя.