За довгі роки спілкування з американського міста-побратима Модесто до Хмельницького не раз надходила допомога. Медичні ліжка, півтисячі халатів, лабораторний посуд, хірургічне приладдя, перев’язочний матеріал — не на одну сотню тисяч доларів подарунок було доставлено нещодавно до хмельницької міської дитячої лікарні.
Делегація хмельничан побувала на Міжнародному фестивалі споріднених міст, котрий проходив у Модесто, де українські та заокеанські підприємці домовилися, що допомагатимуть тяжко хворим дітям. Американські медики, в буквальному розумінні слова, ставитимуть на ноги маленьких українських пацієнтів, котрі гостро потребують ортопедичної допомоги. Там також зможуть лікувати дітей, які дістали тяжкі опіки. Тепер слово за нашими благодійниками, котрі допомогли б доставити дітей за океан.
* * *
30 дітей міста Суходольська, які перехворіли нинішнього літа на гепатит А, відправилися на оздоровлення до Трускавця. Це — перша група юних суходольців, які відповідно до вимог медицини через півроку мають пройти оздоровлення в спеціалізованому дитячому санаторії. Тут вони пробудуть 24 дні, поєднуючи профілактичне лікування з навчанням. Усього плановано оздоровити 270 суходольських дітей.
* * *
Український НДІ медичної реабілітації і курортології розробив новий ефективний метод комплексного лікування гіпертонії та реабілітації хворих, які перенесли інфаркт міокарда. В його основі — використання тканинних препаратів і біостимуляторів, таких як алое і тарфот, у поєднанні з фізіотерапією. Чимала група імунологів, фізіологів, біохіміків, морфологів та інших фахівців працювала над новим методом близько трьох років.