Міжнародна конференція з квантової медицини увосьме відбулася в Донецьку на базі обласної дитячої клінічної лікарні. Новий метод лікування з’явився 1994 року, коли донецьке ЗАТ «Асоціація «Темп» спільно з Науково-дослідним центром квантової медицини «Відгук» (Київ) створили першу в Україні спеціалізовану лікувальну установу — шпиталь «Ситько-МРТ». Таємнича абревіатура означала термін «мікрорезонансна терапія». Прогресивний напрям медичної науки швидко здобув популярність у Росії, США, Бельгії, Китаї, Аргентині та Югославії. А в Україні шлях до визнання був не такий гладкий: тривалий час запровадження нового методу лікування було справою групи ентузіастів. Водночас провідні представники офіційної науки давали і дають позитивні відгуки про результати лікування.

 За вісім років шпиталь прийняв більш як 10 тисяч пацієнтів, — каже президент ЗАТ «Асоціація «Темп» Микола Казаков. — Як з’ясувалося, мікрорезонансна терапія ефективна, зокрема, і проти важковиліковних захворювань, за умови, що її застосовують підготовлені фахівці на атестованій апаратурі. Одна із «найпіддатливіших» категорій пацієнтів — діти, і не випадково чергова науково-практична конференція відбулася саме в обласній дитячій лікарні.

Організаторами конференції виступили ЗАТ «Асоціація «Темп» спільно з НДЦ квантової медицини «Відгук», Донецьким державним медичним університетом та Українською технологічною академією. У засіданнях узяли участь представники обласного управління охорони здоров’я і майже дві сотні аспірантів та студентів ДДМУ. Такий інтерес до квантової медицини у майбутніх медиків уселяє сподівання, що в недалекому майбутньому лікар, який володіє методикою МРТ, не буде рідкістю. Прикметно, що в багатьох виступах, наприклад — завідувача лабораторії Інституту фізіотерапії імені О. О.  Богомольця НАН України, доктора медичних наук С. Гуляра, пролунала думка про те, що традиційна медична наука і квантова медицина «копають» в одному напрямі.

Ось уже кілька років поспіль асоціація «Темп» облаштовує кабінети мікрорезонансної терапії у багатьох містах Донецької та інших областей України.

А оскільки асоціація традиційно виступає спонсором лотереї для передплатників «Голосу України», оцінити можливості нового методу лікування можуть і читачі нашої газети.

Нинішнього року список кабінетів МРТ поповнився ще чотирма, зокрема — три організовано в шляхових лікарнях Вінниці, Козятина і Коростеня. Керівництво Південно-Західної залізниці зацікавилося можливостями мікрохвильової терапії, придбало сучасне устаткування і направило медиків на навчання до Донецька.

 

Донецька обл.