Кожен працівник Вознесенської продовольчої компанії незалежно від посади і розміру зарплати може одержати безоплатну медичну допомогу “без відриву від виробництва”. П’ять років тому тут не випадково відкрили медичний центр. По-перше, специфічні умови роботи на м’ясокомбінаті провокують хвороби опорно-рухової системи і гінекологічні захворювання. По-друге, середній вік працюючих — 50 років, а це неабиякий чинник, який змушує серйозно задуматися про здоров’я і профілактичні заходи.

Нині в центрі надають першу медичну допомогу, є фізіотерапевтичний кабінет. Протягом робочого дня прийом ведуть терапевт, гінеколог, фізіотерапевт, стоматолог, масажист, косметолог. Лікар-фізіотерапевт вищої категорії Віктор Дробот задоволений своєю ділянкою роботи — є апарати для проведення УВЧ, діодинамік, ампліпульс, кварц, ультратон. За день до його кабінету звертаються до 15 осіб. А за рік тут проводять понад три тисячі процедур. Найчастіше фізіотерапію призначають під час застуд, бронхітів, остеохондрозу, больових синдромів, серцево-судинних захворювань.
Подбало керівництво заводу і про безоплатне проведення щорічних медичних оглядів, для чого запрошуються лікарі з центральної районної лікарні. Тут-таки можна здати всі аналізи. Безкоштовно видаються ліки і медпрепарати. Під час епідемій грипу й інших інфекційних захворювань додаткові кошти виділяють для проведення профілактичних щеплень. Така профілактика дає позитивні результати: кількість захворювань на підприємстві знизилася до 40 відсотків.
Утримувати медичний центр недешево. Щомісяця лише на закупівлю препаратів виділяють тисячу гривень і ще 3 — 3,5 тисячі на загальне утримання з урахуванням зарплати. Але вкладати гроші в здоров’я своїх працівників, переконані у Вознесенську, — справа вигідна.
 
Миколаїв.