На матеріал «І в Низах має бути школа» надійшли перші відгуки. Пропонуємо один з них.

І в Калинівці Семенівського району теж має бути школа, але її закрито. Нашій школі, як і в Низах, 90 років. Стоїть як квіточка, лишень без дитячого галасу на подвір’ї, та й не лунає вже дзвоник. Як це боляче...

Голова райдержадміністрації говорив неодноразово, що школа ще функціонуватиме щонайменше рік. Казав, щоб робили ремонт. Його зроблено, зокрема, в кімнатах 1—3 класів. А школу закрили. Діти тепер їздитимуть до сусіднього села автобусом. Де він? Обіцяють з відділу освіти якийсь після ремонту і кажуть, що батьки за нього платитимуть. А як бути вчителям? Для чого вони закінчували вузи? І що залишиться від села? За роки незалежності у ПСП «Калина» змінилося вісім керівників, доведено господарство до того, що залишився лише бур’ян.

Куди тільки батьки писали, щоб залишити школу. Не допомогли. І вчителів, і батьків треба хоча б за рік попереджати про закриття школи, подбавши про транспорт, працевлаштування учителів. Знищення сіл шляхом закриття шкіл — уже було. У Семенівському районі лише цього року вже три школи закрито.

Ось і зрубано коріння...

За дорученням жителів села М. ЛЕПІЙ.

P. S. А за визволення нашого села від німецьких окупантів 3 особам присвоєно звання Героя Радянського Союзу — Звєрєву, Йолкіну, Свечнікову.

Калинівка

Семенівського району

Полтавської області.