Минулого понеділка у центрі Харкова спробували зібратися дві-три сотні мирних демонстрантів — пенсіонери, безробітні, прихильники проросійських настроїв. Але вже цього було достатньо, щоб закрити в центрі міста станції метро й обмежити рух громадського транспорту.
Близько 15.00 на площі Свободи вибрали «народного губернатора». Близько 150 людей підняттям рук проголосували за обрання народним губернатором Володимира Варшавського. За словами активістів, Варшавський повинен вирушити до Москви на затвердження призначення. У кого в голові зароївся такий чудовий план — розв’язувати проблеми півторамільйонного мегаполіса крихітною групкою самозванців? Фарс комедіантів, які своїми безглуздими діями тільки принижують своє місто.
А тим часом цілком серйозно в інформаційне поле вкидається «бомба», що в Харкові затримано чоловіка, якого підозрюють у шпигунстві. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони.
За її даними, громадянин, схожий на жебрака, тривалий час перебував біля території Харківського університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба, при цьому постійно робив позначки в зошиті.
Начальник патруля вирішив передати затриманого представникам правоохоронних органів. У ході обшуку в невідомого знайшли папери з нанесеною від руки схемою об’єктів інфраструктури Харківського університету Повітряних сил.
А тим часом одного з активістів проросійського руху Костянтина Долгова рішенням суду затримали за підозрою в пошкодженні банкоматів «ПриватБанку».
Як зазначили у Головному управлінні МВС України в Харківській області, останнім часом на території Харкова зареєстровано кілька фактів умисного знищення банкоматів, що належать одній із банківських установ України.
Під час досудового розслідування працівниками харківської міліції було встановлено, що організацією і скоєнням вищевказаних злочинів займається 34-річний харків’янин разом із групою товаришів. Про доказову базу поки що жодного слова...
А ще в Харкові за кілька днів набрали майже тисячу людей до нових міліцейських підрозділів і прийняли 350 бійців у Нацгвардію.
Сьогодні ж кордон області прикривають десантники. Бійці повітрянодесантних військ Збройних Сил України прикривають Харківську область від можливої атаки сепаратистів зі Слов’янська, пояснюють військові. Жодного диверсанта, щоправда, за останній час не спостерігалося, але, за словами командирів, не виключається можливість спроби проникнення в Харківську область агресивно налаштованих людей.