Школи столиці до нового навчального року готові. Більш як 22 тисячі першокласників отримають у подарунок набір необхідного шкільного приладдя, всі діти-сироти і малозабезпечені — безплатну форму, а молоді фахівці-педагоги — проїзні квитки, науково-методичну літературу тощо.
Про це повідомив на прес-конференції начальник головного управління освіти і науки міськдержадміністрації Борис Жебровський. Крім того, завдяки шефам школи столиці отримали майже два мільйони гривень допомоги, за сприяння міськради —по телевізору; як і торік, на охорону загальноосвітніх закладів виділено сім мільйонів гривень.
Борис Михайлович казав і про наболіле. Зокрема, про нестачу кадрів, якість освіти, матеріально-технічну базу.
Учитель уже не є основним носієм знань, у багатьох випадках він, на жаль, не приклад для дітей. Тому коли йдеться про реформу в освіті, слід передусім зосереджувати увагу на реформуванні фінансової системи і системи підготовки кадрів, переконаний Жебровський. Нині в школі змушені часом миритися з педагогами, яких раніше на поріг не пустили б. Але цьому буде покладено край, щойно держава виконуватиме свої зобов’язання перед учительством.
Борис Жебровський наголосив, що негативні тенденції в школі («те, що ви називаєте поборами, я назвав би жебрацтвом») викорінюватимуться й надалі, і боротьба за справжнього вчителя триватиме. Він повідомив, що в головному управлінні створено галузеве КРУ, яке контролюватиме фінансово-господарську діяльність навчальних закладів. Зокрема, найближчим часом буде перевірено ті школи, які звітували про відсутність позабюджетних коштів.