Здебільшого терористи використовують великокаліберні міномети та важку артилерію. Лише за останню ніч вони 16 разів порушили перемир’я. Основний удар ворог сконцентрував на Донецькому напрямку. Обстріляно з мінометів і гранатометів Авдіївку, Опитне, Піски. Неспокійно було і на Луганському та Маріупольському напрямках. Таку інформацію вчора повідомили у прес-центрі АТО.
Яка нині ситуація на фронті, розповіли українські військові.
Полк особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок):
«Сьогодні зранку (9.03. — Ред.) бойовики знову почали штурмувати наші позиції, в районі селища Широкиного. Спочатку сепари вели вогонь і 120-тих мінометів, а також стрілецької та снайперської зброї. Потім вони вивели на свої позиції танк. З метою припинення провокації наші танкісти відкрили вогонь у відповідь. У результаті чого знешкодили одну з вогневих точок противника. Бойові дії не припиняються навіть із настанням темряви. Вчора увесь день успішно відбивали усі атаки ворога, та не здали жодного метра рідної землі».
Боєць батальйону «Дніпро-1» (с. Піски):
«Гатять по нас з усіх видів зброї. Ми періодично відповідаємо. Противник постійно намагається провокувати, нам доводиться щоразу обмірковувати, варто відповідати чи ні. Адже у них, на відміну від нас, воєнний стан. З боку Донецька ми постійно чуємо шум техніки, але як таких переміщень не відбувається. Ми готові дати відсіч».
24-та окрема механізована бригада (район Бахмутської траси):
«У нас більш-менш спокійно. Щоправда, вчора поодинокі вибухи лунали на автодорозі Бахмутка поблизу 29-го блокпоста. Лупили з боку окупованого бойовиками Слов’яносербська. В Мінські домовленості не віримо. Готові відбивати атаки».