Літні канікули зняли шкільні клопоти з дітей, зате додали проблем батькам. Особливо якщо сім’я мешкає у місті, а в селі немає близьких знайомих, куди можна було б відправити чадо. Щоб воно не нудилося за марнуванням часу по брудних під’їздах та підвалах, не парилося на асфальті. Такі невеселі перспективи щодо проведення канікул мали переважно діти з малозабезпечених родин, чий скромний сімейний бюджет не дозволяє придбати дорогі путівки в «Артек» чи в санаторії біля моря.

У Рівному вдалося-таки вирішити проблему оздоровлення дітей, над якою ламали голову давно.

— Міська влада викупила санаторно-оздоровчий комплекс «Електронік» у заводу «Газотрон» за борги до місцевого бюджету; частину вартості погашаємо поступово з місцевого бюджету, — розповідає депутат Рівненської обласної ради, заступник міського голови Рівного Світлана Богатирчук-Кривко. — Загалом цей комплекс стане нам у 2,5 мільйона гривень. Оскільки він тепер у комунальній власності міста, то й до попередньої назви додалося слово «Рівне».

Додам, що «Електронік-Рівне», який розташований у мальовничій місцині поблизу села Олександрія Рівненського району (в сосновому бору з цілющим повітрям, біля річки), вигідно відрізняється від сусідніх комплексів упорядкованістю території, комфортабельністю корпусів. Одразу видно, що сюди прийшов господар. Директор комплексу Руслан Демуров розповідає, що сюди постійно навідується міський голова Рівного Віктор Чайка, який взяв «Електронік-Рівне» під свою особисту опіку, цікавиться, чи добре тут дітям.

Я мимоволі почула розмову однієї з дівчаток, яка телефонувала з таксофона додому, в Рівне:

— Мамусю, мені тут дуже добре, цікаво. І друзів багато нових у мене з’явилося. І додому не хочу. Краще ви приїжджайте сюди...

— За сезон у комплексі «Електронік-Рівне» оздоровимо 2,5 тисячі юних рівнян, — розповідає Світлана Богатирчук-Кривко. — Путівки є комерційні і пільгові. Міська влада взяла на себе оздоровлення дітей-інвалідів та дітей із малозабезпечених сімей. Узагалі цей дитячий комплекс плануємо перевести на цілорічний режим роботи, для чого на його газифікацію виділили з міського бюджету 300 тисяч гривень. Потреба в цьому є, оскільки чимало дітей, крім оздоровлення, потребують ще й лікування. А комплекс має ендокринний та офтальмологічний профілі.

Цікаво, що в комплексі «Електронік-Рівне» передбачений і такий вид послуг, як сімейний відпочинок. Тож рівняни приїздять сюди на вихідні цілими сім’ями. Ще б пак: цей райський куточок за п’ятнадцять кілометрів від Рівного, та й гарно тут як!