Кожній людині не раз доводилося користуватися залізничним транспортом, послугами поштового й електрозв’язку, тобто телефоном. Здавалося б, і ціни мають бути помірними. Та ба! Нещодавно стало відомо, що у зв’язку з випуском поліпшених вагонів буде підвищено ціни за проїзд. Але чому? Усі роки після розпаду Союзу ми їздили в занедбаних, обшарпаних, брудних, холодних і зношених вагонах. До речі, теж платили чималі гроші. І раптом — знову підвищують ціни!
За існуючої дорожнечі для більшості пересічних громадян і сьогодні не є можливим відвідати своїх рідних і близьких. Якщо трапиться горе, вони не можуть з’їздити на похорон рідної людини.
«Укртелеком», у свою чергу, до безмежжя підвищує абонентну плату за телефон, за міжміські переговори. Та все мало — запровадили похвилинну плату за місцеві переговори. А який у нас телефонний зв’язок? Постійні пошкодження, неполадки, несправності на станціях через застаріле обладнання.
Коли вносиш абонплату, зазначають: «без урахування подальшого підвищення тарифів». Це означає, що вже заздалегідь планується підвищення тарифів. За встановлення телефону невиправдано беруть 1500 грн. і більше, значна плата і за мобільний зв’язок...
«Укрпошта» теж не відстає. Подорожчало відправлення посилок, бандеролей, грошових переказів. Для полегшення роботи запровадили електронні перекази і відразу ж замість зниження підвищили їх вартість. Поштові конверти вже коштують 55 коп., до країн СНД — 95 коп., відправлення рекомендованого листа — 95 коп., за ціною буханця хліба.
Комунальники постійно підвищують тарифи, не рахуючись із тим, що люди не в змозі за мізерних пенсій і зарплат платити більше. Монополістам усе мало, все їм не вистачає. Але зрозумійте: більшість народу живе в злиднях!
З повагою, Павло ІВКО, ветеран війни і праці.
Одеса.