Про масштабні пересіви кримських озимих, холодну весну, дати сильних заморозків наприкінці квітня—на початку травня, дощі з позитивним і негативним електричним зарядом, які, випадаючи з великих і менших висот, впливають на ріст або загибель рослин, доктор технічних наук, професор Таврійського агроуніверситету Володимир Сухарєв попередив ще торік. Прогнози йому замовляють не лише друзі, а й поважні організації. Вірять його способу, за яким коливання електромагнітних і гравітаційних космічних хвиль підраховуються з точністю до днів і навіть годин, а також можна передбачати майбутні катастрофи і трагічні події, серед котрих загибель підводного човна «Курск», американська трагедія 11 вересня, львівське авіагоре, чимало інших негараздів.
За гіпотезою професора — автора сімнадцяти книг і монографій в галузі теорії пружності, прикладної механіки і психології, усі ці події відбуваються у результаті руху своїми орбітами планет Сонячної системи і їхніх супутників. Науковець переконаний, що «нічого нового не відкрив», керується одвічним універсальним космічним законом, який управляє земними катаклізмами. Просто користується древнім небесним ключем до розгадки земних таємниць і лише вдосконалив древню астрологію власною методикою підрахунку прогнозу майбутніх аномалій. Заглибився у теорію Чижевського, що пов`язує земні катаклізми з одинадцятилітнім циклом сонячної активності, у праці швейцарського астронома Вольфа, який передбачив, що плями на Сонці утворюються під дією збурень, спричинених рухом планет, і... пішов далі.
Свою теорію про причини земних катастроф і збирання широкого статистичного матеріалу, який міг би її підтвердити, сімферополець Сухарєв почав розробляти шість років тому, відколи зацікавився загадкою так званих «сатанинських днів» місячного календаря. В астрології так називають сім із 29,5 дня: перший (молодик), четвертий, дев`ятий, п`ятнадцятий, дев`ятнадцятий, двадцять третій і двадцять шостий. На думку астрологів, саме на ці дні припадає найбільша кількість психічних відхилень, нещасних випадків, техногенних аварій і стихійних лих.
Учений пояснює їх збіганням електромагнітних і гравітаційних хвиль, що йдуть від планет і великих супутників. Він дійшов висновку, що фізичні поля, які линуть від космічних тіл, періодично накладаються одне на одне. Так виникає потужний енергетичний сплеск, що впливає на нашу планету — «хвильовий космічний резонанс».
Усе залежить від стійкості системи. Якщо в земній корі протягом багатьох років накопичувалася напруга, резонанс відіграє роль спускового гачка і спричинить землетрус. А космічні збурення у менш жорсткій системі — атмосфері, можуть стати причиною урагану. Сонячна активність впливає на яскраві історичні події, психологію людей, навіть народжуваність геніїв. Щоб підтвердити правильність своїх міркувань, співставив дати більш як тисячі історичних подій і відомих катастроф (від глобальних катаклізмів сивої давнини до останніх техногенних) з періодами енергетичних спалахів і з`ясував, що результати збігаються майже на 80 відсотків.
Володимир Олександрович твердить, що тепер може визначити не лише час, а й місце події. За допомогою резонансів він визначає «планетну лінію»: підраховує, які космічні об’єкти конкретно впливають на земні аномальні випадки, розташування планет стосовно Землі, враховує її обертання навколо власної осі, а тоді вже може вказати найнебезпечнішу точку, де ймовірна реалізація негативних явищ.
Майже 70 відсотків великих катастроф, вважає Володимир Сухарєв, відбувається під впливом електромагнітних полів Марса, Сатурна і Меркурія, цикли яких і самі планети вважали агресивними ще древні астрологи. Приміром, із днем чорнобильської біди збігся космічний резонанс з домінуванням планети Уран. Початок крупних епідемій збігається з циклами Меркурія, який астрологи вважають відповідальним за здоров`я людей...
Сонячна система з дев`яти планет і семи крупних супутників для науковця — «злагоджений ансамбль із шістнадцяти камертонів», які випромінюють у безмежжя низькочастотні електромагнітні та гравітаційні хвилі. Що більше «камертонів» одночасно потрапило в резонанс, то істотніший його вплив на земні події. Нинішнє їхнє «звучання» значних неприємностей нашому краю у найближчі десятиліття не прогнозує, вважає професор.
Глобальна проблема, на його думку, чекає людство в 2126 році, коли Земля може зіштовхнутися з великою кометою. Наслідки можливі незворотні, аж до зміни земної орбіти. Точну дату зіткнення астероїда з нашою планетою, якщо воно відбудеться, науковець вираховує нині особливо детально. Адже вчені різних країн розходяться в розмірах і траєкторії польоту комети, підрахунки багатьох з них переконують — велетенський астероїд повинен обминути Землю.
Тож думками пошуковець за межами Сонячної системи, у поясі Койпера (згідно з однією із сучасних теорій за орбітою Плутона є область, у котрій сконцентрована велика кількість космічної речовини, з якої час від часу створюються ядра комет), де літають уламки «космічного сміття». З них складається і кільце Сатурна. Є певність, що прогнозований біблейськими пророками Армагеддон сучасне людство зможе відвернути. Вже сьогодні є апарати, здатні розбити моноліт могутнього астероїда чи змінити траєкторію його польоту (про деякі проекти «ГУ» вже писав). А куди дійде розвиток людства за століття до передбачуваної можливої катастрофи Землі, не береться сказати навіть професор Сухарєв.
Крим.