Генеральна прокуратура України попередила спробу розповсюдження чергового (третього) фальшивого листа від імені лідера парламентської фракції «Наша Україна» Віктора Ющенка. Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомили у прес-службі Генпрокуратури.
Заступник Генпрокурора Віктор Шокін зазначив, що під час проведення слідчих дій вилучено техніку, за допомогою якої друкувалася фальшивка, а також більш як 758 тисяч примірників листівок. Під час інтернет-конференції на сайті «Телекритика» Віктор Ющенко наголосив, що до розповсюдження фальшивок причетна діюча влада.
Раніше представник фракції «Наша Україна» Роман Безсмертний звернувся до Генерального прокурора Святослава Піскуна з проханням перевірити столичний Інститут загальної і неорганічної хімії. Там, за інформацією парламентарія, було підготовлено провокаційну листівку «Відкритий лист моїм виборцям» від імені Віктора Ющенка, в якій дискредитується позиція нашої України» щодо реформи і земельних відносин.
Блок «Наша Україна» просить працівників видавничої сфери не брати участі в розповсюдженні фальшивок, які начебто підписав Віктор Ющенко і в яких вміщено «неправдиву брутальну інформацію». «Це є виявом брудних злочинних технологій. Влада застосовує їх проти політичних сил, які є її опонентами, що виступають за демократичний розвиток України», —йдеться у зверненні блоку.