На мою статтю «Двоє в кріслі, не рахуючи печаток» («ГУ» від 5.09.2002 р.) відреагував заступник Державного секретаря Міністерства внутрішніх справ Валерій Варенко. Відреагував, щоправда, аж через два з лишком місяці і то після офіційного нагадування. Проте і за це спасибі, бо, скажімо, в Генпрокуратурі виступи парламентської газети, схоже, не читають. Принаймні, редакцію відповідями балують дуже рідко.
Листу пана Варенка ми щиро зраділи, бо вважали, в Чернігівському ВАТ «Торговий центр «Дружба» завершилося двовладдя. Нагадаємо, в статті йшлося про те, що до міськвідділу міліції «звернулася Набок О. І. із заявою про видачу дозволів на виготовлення дублікатів печаток» товариства. Тим часом оригінали ніхто не крав, не губив, а були вони в керівництва правління, обраного акціонерами. Склалася ситуація, коли ВАТ мало двох господарів, а кожен з них — по печатці і штампу.
«Водночас повідомляємо, — читаємо в листі з МВС України, — що оскільки оригінали печаток не викрадені і не втрачені... було прийнято рішення про анулювання дозволів, виданих на право виготовлення дублікатів печаток. Крім того, Чичикалу В. та Набок О. (переобране керівництво, яке не змирилося із зміщенням з посад. — Ред.) направлено офіційний припис про повернення... дублікатів печаток і штампів дозвільній системі Чернігівського міськвідділу...».
...Нещодавно побував у Чернігові й дізнався, що згадані Чичикало і Набок нікому тих дублікатів не здавали і користуються ними, як раніше. Бо є рішення Деснянського місцевого суду, який задовольнив заяву акціонерки (? — Ред.) Лях на рішення УМВС в Чернігівській області (про анулювання дозволів) та дії керівників дозвільної системи.
Не коментуватиму рішення суду (суддя С. Клопот) — у ньому не кожен юрист розбереться. Дивує інше: правоохоронці, як мені відомо від акціонерів, не оскаржили вердикт, а отже, погодилися, що їхні дії щодо анулювання дозволів були неправомірними. Тоді навіщо було город городити, панове міліціонери? Кому вирішили локшину на вуха вішати: акціонерам, які і так потерпають від свавілля колишнього керівництва? Чи редакції, яка виступила на захист людей? Ті, хто носить погони, як відомо, вельми активно і рішуче захищають честь мундира. А тут підняли руки догори перед акціонеркою Лях. Чим пояснити здавання позицій без бою? Будемо вважати, це виняток із правил. Міліція Чернігівщини може себе захищати, у чому я переконався, розслідуючи справу про згвалтування. Та про це — іншим разом.