На дев’ятий день після раптової смерті мера Запоріжжя Олександра Поляка здійснено напад на його першого заступника Володимира Грищенка, який виконує нині обов’язки міського голови. Напад здійснено напередодні позачергової сесії міськради, рішення якої мало закріпити нові повноваження Володимира Федосійовича. Згідно з підготовленим проектом рішення, обов’язки міського голови розподілялися між його першим заступником і секретарем міськради.
Увечері (близько 20.30) В. Грищенко під’їхав до свого будинку і піднявся на ліфті на четвертий поверх, де розташована його квартира. Злочинець очікував на сходах. З металевим прутом чи, можливо, трубою він накинувся на В. Грищенка, котрий вийшов із ліфта, намагаючись ударити його по голові. Будь-який із цих ударів міг стати смертельним, якби нападнику не було дано опір. Із черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, переломом правої руки й численними забитими місцями потерпілого було доставлено до центру екстремальної медицини. Сьогодні стан здоров’я Володимира Федосійовича, за словами медиків, задовільний.
Після зухвалого нападу на Володимира Грищенка в міськвиконкомі відбулася екстрена нарада, на якій заступники міського голови, глави райдержадміністрацій Запоріжжя і голови постійних депутатських комісій міськради дійшли висновку, що необхідно до виборів міського голови його повноваження передати Володимиру Грищенку, а секретар міськради Іван Наливайко і далі виконуватиме свої функції.
Позачергова сесія міськради підтримала це рішення.
Начальник обласного управління МВС Сергій Петренко не відкинув, але й не підтвердив версію про замовний характер злочину. Проте низка непрямих обставин, про які повідомляють свідки злочину, дають підстави вважати, що його було організовано і заплановано.