Співробітники карного розшуку Севастополя успішно провели операцію із затримання міжнародного угруповання, яке займалося торгівлею людьми. Як повідомляє міське управління внутрішніх справ, майже тридцять молодих жінок за короткий термін було відправлено за кордон для роботи в борделях, більша частина з яких — мешканки Севастополя. Їм обіцяли «золоті гори»: чудову роботу, високі заробітки, пропонуючи лише відшкодувати затрати на оформлення документів та транспортні видатки. Прибувши на місце, жінки ставали рабинями — без документів, без прав, без можливості повідомити на батьківщину про своє тяжке становище.

Злочинну групу очолював Мамед, який кілька років матеріально підтримував мешканку Севастополя Галину, котра свого часу працювала в одному з готелів Стамбула, де вони й познайомилися. У жовтні минулого року Мамед розповів своїй знайомій про джерело своїх прибутків і запропонував їй співпрацю з постачання молодих жінок до закордонних борделів. Умовляння, погрози фізичної розправи зробили свою справу.
Галина познайомила Мамеда з 33-річним мешканцем Ленінського району Севастополя та його 36-річним другом, громадянином Росії. Трійця швидко знайшла спільну мову, обговорили умови: за кожну відправлену рабиню було обіцяно дві тисячі доларів. Галині відводилася роль перекладача.
Інформація про злочинну діяльність групи надійшла до карного розшуку півтора місяця тому. Оперативники розробили і професіонально провели затримання. Мамед попався «на гарячому» в аеропорту Севастополя, де він проводжав на літак чергову жертву. Дівчина благополучно повернулася додому. А за кілька годин з участю спецпідрозділу «Беркут» в одній із квартир у Севастополі було затримано й інших організаторів злочинного бізнесу. Тут також було вилучено альбоми з фотографіями потенційних повій, комп’ютерні матеріали та інші речові докази.
Незабаром — суд, який «оцінить» скоєне кожним за заслугами. А стаття 149 Кримінального кодексу України «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини» передбачає до 15 років позбавлення волі.