Поки деякі українські партії та громадські організації закликають провести 15 лютого марш миру під гаслом «Ні — війні проти Іраку!», в Литві вже пройшла така акція.
Під час перебування у США міністр охорони краю Литовської Республіки Лінас Лінкавічюс запевняв майбутніх союзників по НАТО в тому, що його країна готова брати участь у силових акціях проти Іраку. Того самого дня біля американського посольства у Вільнюсі пройшов пікет, учасники якого тримали плакати: «Демократичної бомби не буває!», «НАТО — найновіша американська терористична організація» та інші.
Натхненником заходу був член Сейму, колишній ректор Вільнюського університету Роландас Павіленіс. Поруч з ним перебувала його вірна дружина Аушра, котра критикувала президента Адамкуса за позицію, «яка не погоджена із Сеймом і завжди була відверто проамериканською».
Представникові посольства пікетники вручили петицію з вимогою розв’язувати «конфлікти, що виникають», суто дипломатичними засобами. Аналогічного листа залишено і в резиденції президента.