Туркменські законодавці визначили поняття «зрада батьківщини» і передбачили за це особливу міру покарання — довічне ув’язнення. Спеціальну постанову про це вищого представницького органу влади — Народної ради — опубліковано минулої середи.
За рішенням Народної ради, зрадою батьківщини вважається «підготовка або здійснення з політичних мотивів дій, що являють собою загрозу життю і здоров’ю населення, спроби завдання політичної чи економічної шкоди Туркменії, втечу за кордон з метою уникнення покарання за скоєний злочин, наклеп на свою державу, розголошення державної таємниці, замах на життя і здоров’я президента, спроба збройного захоплення влади і насильницької зміни конституційного ладу, а також заклики до цих дій».
До «зради батьківщини» належать також намагання чиновників виконавчої влади «ставити власні інтереси вище народних, вчинення ними неправових дій, що завдають непоправної шкоди галузі, прагнення посіяти в людях сумнів щодо внутрішньої і зовнішньої політики, яку проводить президент, а також намагання викликати суперечності між народом і державою».
Як повідомляє РІА «Новини», зрадники батьківщини, засуджені до довічного ув’язнення, відбуватимуть покарання за особливим розпорядком: на них не поширюються амністія і помилування, умовно-дострокове звільнення, умовне покарання, заміна міри покарання на м’якшу і полегшені умови утримання в ув’язненні.
Підвісьте наречену!
Японські молодята тепер беруть шлюб на висоті сім метрів над землею. Їх просто підвішують на мотузках у сходовому просвіті торгового центру.
Як повідомляє Ananova, бажаючим у такій оригінальній позі розпрощатися з холостяцьким життям один токійський супермаркет запропонував безплатно надати приміщення і... мотузку. Хіротомо Йошикава та його наречена Томомі Сато наважилися на це перші.
Представник крамниці зазначив, що в такий спосіб у них може зареєструвати шлюб будь-яка пара. Однак вага кожного з молодят не має перевищувати 60 кг.