Вашингтон

У Вашингтоні на чолі з Міністром економіки та євроінтеграції України Валерієм Хорошковським перебуває українська урядова делегація, яка бере участь у роботі україно-американського Комітету з питань економічного розвитку. Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», під час першого дня роботи комітету сторони детально обговорили ситуацію в бюджетній сфері, шляхи розв’язання наявних фіскальних проблем, принципи реформування банківського сектору. В рамках зустрічі особливу увагу приділено обговоренню умов для можливого скасування фінансових санкцій FATF. Було розглянуто й узгоджено перелік заходів, які потрібно здійснити Києву для забезпечення позитивного рішення FATF на засіданні цієї організації 12 лютого.
Сеул
Незабаром підуть поїзди
КНДР і Республіка Корея домовилися з’єднати свої залізниці до кінця наступного місяця. Про це повідомив спецпосланник президента РК, який повернувся після триденних переговорів із Пхеньяна. Крім того, вже на початку лютого має запрацювати тимчасовий наземний шлях через демілітаризовану зону, що розділяє Північ і Південь.
Буенос-Айрес
Про бідних не забувають
Аргентина одержала два перші кредити на суму 1,6 млрд. доларів: 1 млрд. — від МВФ як «перехідну позику» і 600 млн. — від Світового банку на термінові соціальні плани. Гроші, одержані від Світового банку, призначені для роздачі «главам сімей з маленькими дітьми, в яких немає роботи», а таких майже 2 млн. Це найбільша програма допомоги незаможним, що діє в Аргентині, де бідними вважаються 20 млн. з 36 млн. людей і 17,8 відсотка активного населення не мають роботи.
Владивосток
Судно взялося кригою і затонуло
В акваторії Японського моря, за 125 кілометрів на південний захід від Владивостока, затонуло російське судно «Карі Мару». Екіпаж з 15 осіб залишив його і тепер перебуває на російському кораблі «Борзов-66». Причина затоплення — обмерзання судна.
Канберра
Покажи личко
В Австралії почала працювати перша у світі автоматизована система перевірки паспортів, у якій застосовано технологію розпізнавання облич. Це — один із заходів, що їх вживає Австралія для посилення безпеки кордонів після терористичних актів у США 11 вересня 2001 року. Система вартістю близько 700 тисяч доларів, сканує фотографію в паспорті і порівнює її з обличчям його власника. Перші автомати встановлено в міжнародному аеропорту Сіднея.
Вашингтон
Буш звернувся до нації
Сполучені Штати мають намір просити Раду Безпеки ООН обговорити 5 лютого ситуацію навколо Іраку. США нададуть на цьому засіданні розвідувальну інформацію про порушення Іраком зобов’язань із роззброєння і відповідних резолюцій РБ ООН. Про це заявив Джордж Буш у щорічному зверненні до нації. За його словами, Ірак не надав повних даних про зброю масового враження. Багдадський режим, сказав Буш, підтримує терористів, зокрема й організацію «Аль-Каїда».